Loading...
Humanasium

PROGRAMMA-AANBOD

Onze workshops duren een dagdeel en worden op jouw school in een maatwerktraject aangeboden. Je kunt dus samen met je collega's meedoen aan het programma of aan een van de workshops. Neem contact met ons op om jullie wensen en behoeften te bespreken en dan stellen wij een passend programma voor jullie samen.

Workshop 1

Wat werkt als je samenwerkt

Wat werkt als je samenwerkt? Onder begeleiding van Hanneke Tuithof ga je aan de slag met de waaromvraag van het Mens- en Maatschappijonderwijs. Wat is jouw visie, wat betekent dat voor de samenwerking en welke rol heeft didactiek daarbij?

Workshop 2

Van losse vakkennis naar geïntegreerd curriculum
Welke kennis en vaardigheden moeten we aanbieden als school als we Mens- en Maatschappijonderwijs (gaan) aanbieden? Wat schrijft de overheid voor, hoe willen wij dat vormgeven en wat vinden we belangrijk daarin?

Workshop 3

Concept en lesmateriaal ontwikkelen

Hoe kun je je visie en blauwdruk vertalen naar concreet lesmateriaal en wat heb je daarvoor nodig? Onder begeleiding van ervaren concept- en leermiddelenontwikkelaars ga je in deze workshop aan de slag met het maken of selecteren van leermiddelen die passen bij jouw visie.